Program Hakkında
DOĞAKA Girişimci Geliştirme Programı'nın amacı ekosisteminin ve kapasitesinin arttırılmasıdır. Alanlarında başarılı kişilerin deneyimlerini, bölgeye yaşayan kendi fikirleri olan gençlere paylaşması ve etkileşimin sağlanmasıdır.
- Teknoloji tabanlı yenilikçi özelliğe sahip iş fikirleri,
- İş Fikrinin ticarileştirilmesi için kaynak arayan, network oluşturma imkanı arayışı içinde olan, Ar-Ge partneri arayan, şirketini henüz kurmamış girişimciler,
- ArGe yapmak isteyen,
- Girişimci Grupları
Değerlendirme süreci başvuruların alınıp ön değerlendirme jürisinin göreve çağrılmasıyla başlar:
- Girişimcilerin Girişimcilik Potansiyelleri,
- Projelerin Katma Değer Nitelikleri ve İnovatif Yönleri,
- Ekonomik ve Teknolojik Yönden Uygulanabilirliği,
Proje sahiplerinin GGM'den beklenti ve hedefleri kriterleri kapsamında değerlendirecektir. Uygun görülen girişimci adayları proje sunumlarını yapmak üzere GGM'ye davet edilecektir.
Ön değerlendirmeyi geçen girişimci adayları randevu sistemiyle gruplar halinde GGM' ye davet edilecektir.
Proje Ekibi tarafından girişimci adaylarının girişimcilik potansiyellerini belirleyebilmek için sözlü ve yazılı girişimcilik ölçeklerine (teknik beceri, bireysel beceri, yönetimsel beceri vb.) tabi tutulacaktır.
Daha sonraki aşamada girişimciler jürimiz karsısında kendilerini ve fikirlerini tanıtacaktır. Jürimizde girişimcileri proje amacı doğrultusundabelirlenen uygun kriterlere göre en başarılı 30 proje belirlenecektir.
Değerlendirme sonucunda GGM'ye kabul edilen girişimci adayları tanışma toplantısına davet edilecek, bu toplantıda girişimci adayı birbirleriyle, eğitmenlerle ve mentorler ile tanışacaktır.
Değerlendirme jürisini başarıyla geçen girişimciler 4 ay sürecek olan DOĞAKA girişimci hızlandırma kamp programına katılma hakkı kazanırlar. Bu süreçte birebir ve/veya gruplar halinde eğitim, mentorluk, yatırımcı sunum hazırlıkları, fizibilite, finansal plan hazırlama vb. yönelik eğitim ve uygulamalar yapılacaktır. Bu süreç aşağıdaki aşamaları kapsamaktadır.
- DOĞAKAGGM Sistemine Dahil Olmak
Girişimciler birbirleri ile 7/24 iletişim sağlayabilecekleri online bir platforma dahil edilirler, burada birbirleri ve merkez ile sıkı bir online iletişim içerisine girerler. Hazırladıkları çalışmaları ve bilgileri paylaşır. Uzmanlara soru sorabilir ve gelecek programlarla ilgili bilgi alabilir. - DOĞAKAGGM Network
DOĞAKAGGM Network ağının ilk adayları olan girişimci adayları proje bitiminde melek yatırımcı ve Türkiye genelindeki iş ve ticaret merkezlerininde katılımıyla birbirleri ile iş paylaşımı içerisine gireceği bir network ağının içine dahil olurlar. Mentorluk görüşmeleri paydaşlar ile proje süresince koordineli bir şekilde organize edilir. Proje sahipleri, alanında sektörel ve GGM tecrübeye sahip mentor havuzundan kendi ihtiyaçları doğrultusunda yararlanır. - DOĞAKAGGM Mentörlük
Alanında uzman montörlerin katılımıyla girişimcilere karşılaştıkları zorlukları daha kolay aşmaları konusunda destek sağlanır. - DOĞAKAGGM Eğitim
Eğitimler ; Teknoloji tabanlı fikirlerini olgunlaştırıp hayata geçirebilmek için , tasarlanan özel müfredat ile girişimciler iş plan/model geliştirip ilerlemeleri ve uygulama aşamasına geçip ekosisteme dahil olmaları amacıyla düzenlenmiştir.
Programın amacı girişimcinin ihtiyaç duyduğu fon desteğini sağlayabilecek kişilerle girişimcileri bir araya getirerek hızlandırma programı kapsamında anlatabileceği imkanı sağlama ve PROJENİN ticarileşme potansiyelini arttırmaktır.